Close

Pasta z tofu – zero waste

Ten post będzie tak krótki, jak szybki jest czas przygotowania tej pasty.

Zapraszam…

Potrzeba matką wynalazków. To bardzo trafne powiedzenie i znajdzie swoje zastosowanie w powstaniu tego przepisu.

Mój luby od jakiegoś czasu sam piecze chleby. Ale co kiedy w domu jest świeży chleb, a nie ma z czym go zjeść?

Na pomoc przychodzi wyobraźnia i brak strachu przed nowym 🙂

Otwieram lodówkę, a tam: tofu z bazylią (bliskie przeterminowania), kilka ostatnich oliwek, końcówka ostrego ketchupu.

Więc…

Pasta zero waste

Przygotowanie 5 minutes
Porcje 4 porcje

Składniki:

  • 1 paczka tofu z bazylią
  • 5 ostatnich oliwek zielonych
  • 2 łyżeczki ostrego ketchupu
  • 1 łyżeczka dowolnych ziół
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Wszystko wrzucamy do blendera i miksujemy.

Banalne prawda?

Niby nic, a naprawdę smak niesamowity.

Tak jak mówiłam, krótko, szybko i na temat.

Smacznego!

Kasia!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Power by Kasia Dziedzic | Theme: Nucleare by CrestaProject WordPress Themes.