Close

Wielozadaniowa dyniowa

Jeden produkt, tak wiele zastosowań. A to tylko 4 składniki…

Dzisiaj mam dla was przepis na zupę dyniową. Ale nie byle jaką. Ponieważ, można ją jeść na ciepło jak i na zimno. Na słono jak i na słodko.

Można podać z kwaśną śmietaną. Jednocześnie można dodać kakao, słodzik i będziemy mieli pyszny deser.

Poznajcie …

Wielozadaniowa dyniowa

Porcje 4 osoby

Składniki:

  • 1 batat
  • 1 dynia piżmowa
  • 2 marchewki
  • puszka mleczka kokosowego
  • łyżeczka soli

Przygotowanie:

  1. Dynię obierany, kroimy na pół, wyciągamy pestki, kroimy w kostkę.

  2. Marchewki i batata także obieramy i kroimy w kostkę.

  3. Wrzucamy wszystkie warzywa do garnka zalewając je wodą aby lekko przykrywały nasze składniki. Solimy.

  4. Kiedy warzywa zmiękną, dolewamy mleczka kokosowego i miksujemy na gładki krem.

  5. Jeśli mamy zamiar zjeść na słono, dosalamy według uznania.

  6. Jeśli chcemy na słodko… Kiedyś wam to ujawnię. 😉

Smacznego !

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Power by Kasia Dziedzic | Theme: Nucleare by CrestaProject WordPress Themes.