Drukuj

Znudels Spaghetti

Przygotowanie 5 minutes
Czas gotowania 20 minutes
Czas 25 minutes
Porcje 2

Składniki:

  • średnia cukinia
  • kartonik passaty pomidorowej
  • 40 g soczewicy czerwonej
  • 1 łyżeczka dowolnych ziół
  • pół łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1/2-1 szklanka wody
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka płatków drożdżowych
  • 2 plastry domowego seitanu

Przygotowanie:

  1. Do garnuszka wlewamy wodę, passatę, przyprawy i soczewicę. Mieszamy i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 15 min.

  2. W tym czasie myjemy cukinię i robimy makaron na temperówce do warzyw lub jeśli posiadamy to na specjalnym spiralizatorze.

  3. Sprawdzamy czy sos się nie przypala oraz czy soczewica zmiękła. Jeśli nie, zostawiamy pod przykryciem (bez ognia) na jeszcze 5 min.

  4. Na nasz makaron z cukinii podajemy sos, posypujemy płatkami drożdżowymi i przysmażonym seitanem.

    Smacznego!